Paleo chlieb z vaječných bielkov

Chlieb je zvonku chrumkavý a vnútri mäkký. Pečiem ho v silikónovej forme. Ja som skúšala z tohto cesta aj bagety. Len som si ho urobila tuhšie. Vydarili sa parádne. Tiež som ich piekla v bagetovej silikónovej forme. Ak tekvicové tmavé semienka pomeliete chlieb bude mať výrazne zelenú farbu  😂.
Recept je vyskúšaný a overený. 





  • 10 vaječných bielkov
  • štipka soli
  • sóda bikarbóna
  • drvená rasca
  • čierne korenie
  • štipka bieleho korenia
  • 3 polievkové lyžice ľanovej múky
  • 3 polievkové lyžice sezamovej múky
  • voliteľné nepražené semienka slnečnice, tekvice ...

10 vaječných bielkov so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme drvenú rascu, čierne korenie a štipku bieleho korenia. Ľanovú múku, sezamovú múku a sódu bikarbónu preosejeme a zamiešame do bielkov. Masu prelejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry, kde na 200°C pečieme cca. 20 minút. Môžete použiť aj postup piecť 10 minút na 220 a potom dopekať na 180.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Domáci jogurt z chladiaceho boxu

Oživenie sušeného kvásku

Čo signalizuje chýbajúci polmesiac na nechtoch