Semienkový chlieb




U nás doma najobľúbenejší chlieb. Chutí dobre ako slaná aj sladká varianta.  
V DM drogerii som našla dokonca slnečnicovú múku. Chlieb je z hotových múk jemnejší ako z doma mixovaných semien.
  • 100 g slnečnicových semienok
  • 100 g rozmixovaných mandlí (mixované pár sekúnd v klasickom mixéry)
  • 50 g rozmixovaných lieskových orechov (mixované pár sekúnd v klasickom mixéry) - môžeme vynechať
  • 2 polievkové lyžice ľanovej múky
  • 2 polievkové lyžice semienok chia
  • 1 čajovú lyžičku sušených kvasníc (nemusia byť)
  • 2 dl vody
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 4 vajička

Pracovný postup:

Do misky vsypeme všetky semienka, oriešky a kvasnice. Vo vode rozmiešame soľ a suchú zmes zalejeme vodou. Poriadne premiešame a začneme pridávať vajíčka, ktoré poriadne zapracujeme vidličkou do cesta. Zmes premiestnime do chlebovej formy, mala by byť dostatočne hustá, aby sa neliala, alebo vytvarujeme bochník. Necháme odstáť 15 minút pri izbovej teplote. Vložíme do rúry, rozohriatej na cca 150ºC. Pečieme 60 minút. Vyskúšame drevenou špajlou, či sa cesto už nelepí. Jeme vychladnuté.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Domáci jogurt z chladiaceho boxu

Oživenie sušeného kvásku

Čo signalizuje chýbajúci polmesiac na nechtoch