Čo zaujíma Rolandíka, čo mu chutí, čo varí, čo ho baví
Zaváranie bez vody
Získať odkaz
Facebook
Twitter
Pinterest
E-mail
Ďalšie aplikácie
-
Nadchlo ma zaváranie ovocia bez cukru, ale aj bez vody. Aj keď sa skoro všetky kompóty stihli pojesť v zime, jedny hrušky bez vody zostali. Plody ktoré neboli ponorené splesniveli.
Máte radi jogurt? Ozajstný živý a smotanový? Ponúkam vám môj návod, ktorý robím už dobrých 10 rokov. Skoro každý týždeň. Nikdy sa mi nepokazil. V chladničke vydrží aj 3 týždne. Používam mlieko z mliekomatu, alebo priamo z farmy. Príprava pozostáva 3 fáz: pastrilizácia mlieka ( zahriatie a schladenie ) naočkovanie a zretie jogurtu chladenie s následným skladovaním Základné pomôcky, ktoré používam. Chladiaci box, zaváraninové poháre, teplomer z Ikea, ktorý má zvukovú signalizáciu. Vďaka ti Ikea, že nemusím utierať vykypené mlieko zo sporáku. 1. Pasterilizácia znamená zahriatie mlieka pri vysokej teplote po krátky čas, najmenej 71,7°C počas 15 sekúnd. Pri tomto tepelnom ošetrení mlieka sa docieli zdravotná bezpečnosť mlieka, ale súčasne sa musia čo najviac zachovať pôvodné fyzikálne, chemické a biologické vlastnosti mlieka a výrobkov, ktoré sa vyrábajú z pasterizovaného mlieka. Takto ošetrené konzumné mlieko sa označuje ako pasterizované mlieko. Spravidla sa použ
Tento recept je z webu U tří koček modrooček. KVÁSKOVÝ CHLEBA pro začátečníky :-) Už nějaký rok peču doma CHLEBA Z ŽITNÉHO KVÁSKU. Kvásek si pěstuji sama, začínala jsem už mnohokrát od nuly, takže mě napadlo, podělit se o své zkušenosti. Tento druh pečiva - obvykle chleba, ale i housky a koláče, neobsahuje žádné kvasnice (droždí), vlastně vůbec nekyne, ale kvasí. Základem je KVÁSEK z celozrnné žitné mouky, který se stále dokola "přikrmuje" a pěstuje. Ten potom nakypří těsto na pečivo a dá mu typickou chlebovou vůni. Kdo chce začít s kváskovým chlebem, musí mít kvásek :-) Ten získáme buď od někoho darem nebo můžeme tzv. oživit kvásek sušený. Další možností je vypěstovat kvásek z žitné mouky a vody, což je dosti náročný úkol alchymistického charakteru - tedy vypadá to jednoduše, ale ne vždy se to povede - jak na to najdete třeba tady . START: OŽIVENÍ KVÁSKU ZE SUŠENÉHO BUDEME POTŘEBOVAT: - sušený kvásek (doporučuji z DM drogerie - Alnatura
Lunula na nechtoch alebo biely polmesiac, ako ju väčšina ľudí pozná je citlivá časť nášho tela. Veľmi malá alebo neexistujúce môže signalizovať určité choroby. Lunula, latinské slovo pre malý mesiac, nájde svoje zafarbenie v piatej vrstve epidermis, ktorá nemôže byť ľahko viditeľná, pretože sa nachádza pod krvinkami. Pre Číňanov je chýbajúce lunula príznakom anémia alebo cukrovky. Červená lunula ukazuje, že váš systém čelí kardiovaskulárným problémom. Ostatné postihnutia signalizované chýbajúcou lunulou na rôznych prstoch: zablokovanie čreva - môže byť indikované pri neprítomnosti lunuly na malíčku psychologické problémy - môže k nim dôchádzať, ak nie je lunula na palci vysoký krvný tlak - všeobecne pri chýbajúcej lunule na prostrednom prste problémy s pečeňou, reprodukčným systémom (u ženy), pankreasu alebo čriev - neprítomnosť bieleho polmesiaca na ukazováku poruchy štítnej žľazy - obvykle odhalila neprítomnosť lunuly na prsteníku Podľa tradičnej čínskej medi